Виробництво сплавів на основі нітинолу на основі сучасних технологій: Огляд - Імамалізаде, Ч.А. (Фізика і хімія твердого тіла, 2023)
У статті подано короткий огляд літературних даних щодо синтезу, переробки, структури, механічних властивостей і практичного застосування нітинолу та сплавів на його основі, які є перспективними функціональними матеріалами та знайшли застосування в ряді високих технологій. Крім того, для прогнозування температур фазових перетворень застосовано метод машинного навчання.