Виготовлення та дослідження структурних і діелектричних характеристик наноструктур (SrTiO3/NiO), легованих полімерною сумішшю (PEO/PVA) для електроніки - Махді, Ш.М.; Хабіб, М.А. (Фізика і хімія твердого тіла, 2022)
Плівки виготовляли із суміші (PEO/PVA) у різних співвідношеннях (SrTiO3/NiO) методом лиття. SEM-зображення нанокомпозитів (PEO/PVA/SrTiO3/NiO) показали, що більшість частин на верхній поверхні є однорідними та когерентними. Відповідно до аналізу FTIR, нанокомпозити (PEO/PVA/SrTiO3/NiO) сприяють незначному коливальному руху молекул. Кілька полімерних ланцюжків були розірваними після введення наночастинок (SrTiO3/NiO). Замість них виготовляли кілька додаткових ланцюжків. Показано, що діелектрична проникність і діелектричні втрати зменшуються зі збільшенням частоти, тоді як провідність зростає, а також діелектрична проникність збільшується з 4,73 до 5,99, а діелектричні втрати збільшуються з 0,85 до 1,80, тоді як провідність збільшується з 4,7×10-11 См/см до 1,10. ×10-10 См/см, коли НЧ (SrTiO3/NiO) досягають 4 мас.%. Результати структурних та електричних властивостей показують, що НК (PEO/PVA/SrTiO3/NiO) мають перспективу використання для різних галузей електроніки.