Перколяційні характеристики наповнених поліуретанових ауксетиків - Шевчук, Т.М.; Бордюк, М.А.; Мащенко, В.А.; Квасніков, В.П.; Крівцов, В.В. (Фізика і хімія твердого тіла, 2022)
За експериментальними значеннями швидкостей поширення поздовжніх і поперечних ультразвукових хвиль визначено коефіцієнт Пуассона поліуретанових систем наповнених частинками металу. Для таких систем коефіцієнт Пуассона є від’ємним. Його значення для металонаповнених полімерних ауксетиків з поліуретановою матрицею дозволило визначити фрактальні розмірності та критичні індекси перколяції. Такий підхід дав можливість з’ясувати особливості структуроутворення в полімерних аукетиках. Показано, що фрактальні-перколяційні характеристики таких систем.