Доповнення структурних, електронних та оптичних характеристик PEO легованих NiO для застосувань в електроніці - Хассан, Х.Б.; Абдулджаліл, Х.М.; Хашим, А. (Фізика і хімія твердого тіла, 2021)
Стаття спрямована на дослідження структурних, оптичних та електричних властивостей PEO, легованих NiO. DFT розрахунки виконано за допомогою програмного пакету Gaussian 09. Обчислені електронні властивості включали повну енергію, енергії HOMO та LUMO, ширину забороненої зони, енергію іонізації, спорідненість електронів, електронегативність, електрохімічну твердість, електронну м’якість та електрофільний індекс. Отримані результати показали, що легування PEO з NiO покращило структурні, оптичні, електронні та електричні характеристики, де ширина забороненої зони зменшується приблизно на 67,4 % із додаванням NiO, що робить композити (PEO-NiO) перспективними матеріалами для гнучких оптоелектронних пристроїв.