Вплив поверхні на спектри електровідбивання n-Si(110) та їх поляризаційну анізотропію - Генцарь, П.О.; Вуйчик, М.В.; Стронський, О.В. (Фізика і хімія твердого тіла, 2020)
Проаналізовано спектри електровідбивання, включаючи їх поляризаційні залежності, для n-Si (110) в енергетичному діапазоні 2,9-3,8 еВ. Були ідентифіковані та відокремлені два внески, що випливають із поверхневої (ізотропна частина відноситься до лінійного електрооптичного ефекту, властивого для (110) поверхні) та об'ємної складових (анізотропна частина стосується ефекту Франца - Келдиша) на основі оптичної анізотропії електрооптичного ефекту. Наявність такої крайності пояснюється нульовим значенням функції електронної хвилі на поверхні та (або) структурним гетеруванням вільних носіїв.