Особливості нестаціонарного розподілу температури оптично непрозорого анізотропного термоелемента при імпульсному променевому збудженні - Гуцул, І. В.; Гуцул, В. І. (Фізика і хімія твердого тіла, 2015)
У роботі наведено розв’язки нестаціонарного рівняння теплопровідності оптично непрозорого анізотропного термоелемента при імпульсному променевому збудженні для двох часових інтервалів, а саме, коли падає променевий потік (0<t<tau) і коли дія променевого потоку припинилася (t<tau). Показано, що поведінка температурних розподілів суттєво залежить від співвідношення між тривалістю імпульсу t і часом релаксації t0 температурного відхилення по всьому об’єму анізотропного термоелемента, яке виникає при імпульсному променевому збудженні. Досліджено нестаціонарні температурні розподіли для довгих, коротких і середніх імпульсів збудження.