Закон дисперсії носіїв струму кристала, їх хімічний потенціал і множина важливих властивостей кристалів - Буджак, Я. С.; Вацлавський, Т. (Фізика і хімія твердого тіла, 2020)
В даній роботі обґрунтований новий непараболічний закон дисперсії, який при малому параметрі непараболічності спектра співпадає з відомимнепараболічним законом дисперсії Кейна. Закон дисперсії Кейна добре працює коли загальновідомий параметр непараболічності багато менший від одиниці, а новий закон досить добре працює при параметрі непараболічності меншшим від одиниці. Крім цього цей закон показує що кристали з шириною забороненої зони Eg~10-1 eV – це напівпровідникові кристали, кристали з Eg~10-2 eV– це метали.