Сповнене праці життя (до 170-річчя від дня народження Івана Пулюя) - Козирський, В. Г.; Рокіцький, О. М.; Шендеровський, В. А. (Фізика і хімія твердого тіла, 2015)
2 лютого 2015 року виповнилося 170 років від дня народження відомого вченого і патріота України – Івана Пулюя. Це ім’я повертається до нас із забуття, як і багато інших постатей, яскравих і непересічних, які не з власної волі змушені були працювати за межами України. Фундаментальні праці з фізики та електротехніки, науково-популярні, публіцистичні праці, спогади Івана Пулюя, талановитого фізика, вдумливого філософа, щирого українського патріота, є актуальні й сьогодні, коли Українська Держава утверджує свою незалежність.