Вплив електричного поля на характеристики плавлення та горіння парафіну - Орловська, С.Г. (Фізика і хімія твердого тіла, 2015)
Проведено дослідження впливу однорідного електричного поля на процеси плавлення та горіння частинок октадекану в повітрі. Показано, що в електричному полі на початковому етапі зменшується швидкість плавлення, що призводить до збільшення часу плавлення. Встановлено, що під впливом електричного поля відбувається зростання швидкості горіння крапель октадекану та зміщення полум’я в напрямі електричного поля.