Вплив статичного та динамічного просторових зарядів на спектральні параметри та активну динамічну провідність резонансно-тунельних структур з постійним електричним полем - Бойко, І.В.; Грищук, А.М. (Фізика і хімія твердого тіла, 2016)
У моделі ефективних мас електрона та прямокутних потенціалів у наближенні слабкого сигналу розвинена теорія активної динамічної провідності трибар’єрної активної зони квантового каскадного лазера з урахуванням впливу просторового статичного та динамічного зарядів. Показано, що статичний заряд спричиняє збільшення часів життя електронних квазістаціонарних станів та зміщення енергетичних рівнів у високоенергетичну область не змінюючи максимальних значень активної динамічної провідності. Динамічний заряд, не впливаючи на спектральні параметри електрона, спричиняє перерозподіл парціальних складових активної динамічної провідності. Встановлено, що парціальна складова динамічної провідності, яка спричинена електронним потоком на вихід з наноструктури зменшується, а складова провідності спричинена потоком у протилежному напрямку збільшується, а при цьому сумарна величина провідності залишається практично не змінною.