Термоелектричні властивості легованого сріблом плюмбум телуриду - Лоп’янко, М. А.; Мудрий, С. І.; Оптасюк, С. В.; Семко, Т. О.; Luba, T. S.; Матеїк, Г. Д.; Горічок, І. В.; Яворський, Я. С. (Фізика і хімія твердого тіла, 2016)
Проведено синтез та досліджено структурні і термоелектричні властивості легованого сріблом плюмбум телуриду з концентрацією домішки 0.3, 0.5, 1.0 ат.%. Встановлено, що при концентрації домішки > 0.5 ат. % у зразках PbTe:Ag присутня фаза чистого свинцю Pb, що зумовлено досягненням межі розчинності домішки. Визначено вплив температури відпалу дослідних зразків на коефіцієнти Зеебека, теплопровідності та питому електропровідність.