Desorption Mas Spectrometry Stady of Shungite - Melnyk, L.M.; Gromovoy , T.Yu. (Physics and Chemistry of Solid State, 2015)
Мас-спектрометричними методами TPD-MS, LDI-ToF проведено комплексне дослідження шунгіту та його водних, етанольних та толуольних екстрактів, отриманих під дією опромінення ультразвуком. Встановлено наявність фуллерену С60 у водних та етанольних екстрактах шунгіту.