Основний інструментарій стратегічного управлінського обліку для прийняття інвестиційних рішень на підприємствах в ЄС - Пилипів , Надія; П’ятничук , Ірина (Журнал Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, 2018)
У статті досліджено інструментарій стратегічного управлінського обліку. Виокремлено важливі складові стратегічного управлінського обліку на підприємстві в ЄС, які сприятимуть формуванню повного і якісного інформаційного забезпечення процесу прийняття управлінських рішень. За результатами проведеного дослідження запропоновано прийняття конкурентоспроможного управлінського рішення щодо доцільності здійснення інвестиційної діяльності здійснювати у вигляді дерева рішень через використання сформованої інформаційної бази стратегічного управлінського обліку, що сприятиме визначенню привабливості інвестиційного проекту, який пропонується менеджментом підприємства в країнах ЄС