Соціокультурна складова професійної компетентності педагога - Стахів, Марія; Бойко, Галина (Журнал Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, 2017)
У статті досліджено теоретичні і практичні аспекти формування україномовної соціокультурної компетентності студентів вищих педагогічних навчальних закладів; проаналізовано пріоритети соціокультурної парадигми освіти, в контексті якої представлена проблема підготовки майбутнього педагога до роботи в умовах особистісно орієнтованого навчання школярів. На підставі аналізу психолого-педагогічної та науково-методичної літератури з окресленої проблеми визначено низку методико-педагогічних ідей, які уможливлюють формування соціокультурної мобільності майбутніх педагогів з метою забезпечення соціокультурного розвитку школярів