Критерії, показники та рівні розвитку особистісно-професійного компонента соціальної компетентності вчителя початкової школи у системі післядипломної педагогічної освіти: теоретичний аналіз - Варецька, Олена (Журнал Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, 2017)
Автор актуалізує проблему розвитку соціальної компетентності вчителя початкової школи в умовах модернізації початкової освіти, доводить необхідність дослідження й обґрунтовує критеріально-показниково-рівневий інструментарій розвитку зазначеної компетентності у системі післядипломної педагогічної освіти, висвітлює його стосовно особистісно-професійного компонента