Сучасні наукові дослідження про виховання ініціативності у дошкільнят - Агіляр Туклер , Вікторія (Журнал Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, 2016)
У статті представлено результати аналізу сучасних наукових досліджень з дошкільної освіти, в яких відображено питання виховання базових якостей особистості. Обґрунтовано, що результати дослідження проблеми виховання базових якостей у дітей дошкільного віку впливають на вдосконалення змісту програмового забезпечення освітнього процесу в навчальних закладах України і можуть слугувати орієнтиром у визначенні стратегій його перебудови