Феномен релігійної віри у теологічних, філософських та релігієзнавчих інтерпретаціях - Кияк, Святослав; Марціновська, Дарина (Журнал Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, 2014)
У статті проаналізовано теологічне, філософське і релігієзнавче бачення феномену релігійної віри. Зокрема, з’ясовано роль віри як визначального ідентифікатора християнської релігії. Виявлено особливості інтерпретації віри в католицизмі ХХ – початку ХХІ століття. Проаналізовано домінантні тенденції бачення феномену релігійної віри в працях провідних вітчизняних і зарубіжних філософів, релігієзнавців і теологів та розкрито засади їх навчання віри, основу якого складає раціональне тлумачення передумов віри, зокрема, універсальних християнських чеснот як морально-етичних домінант, що доповнюються їх актуальним соціальним трактуванням