ДО ІСТОРІЇ КРИЛОСЬКОЇ ГОРИ ХIV – СЕРЕДИНИ XVII ст. - СТАСЮК, Андрій (Галич. Збірник наукових праць, 2019)
Статтю присвячено вивченню королівського привілею на право вільного вирубування у вікторівських лісах крилоським підданим галицько-львівського православного єпископа. Документ, виданий у контексті Гадяцької унії, спираючись на уставну грамоту-фальсифікат Галицької церкви князя Лева Даниловича, вперше чітко зафіксував існування поряд з архієрейським осідком на Крилоській горі однойменного сільського поселення.