ГАЛИЦЬКИЙ ХРАМ РІЗДВА ХРИСТОВОГО В КОНТЕКСТІ УКРАЇНСЬКОГО ЦЕРКОВНОГО ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА ДРУГОЇ ПОЛОВИНИ ХХ – ПОЧАТКУ ХХІ СТОРІЧ - ДУНДЯК, Ірина (Галич. Збірник наукових праць, 2017)
Українське церковне мистецтво другої половини ХХ – початку ХХІ ст., зокрема й на території історичної Галичини, допоки залишається «білою плямою» мистецтвознавства. Серед промовистих прикладів – інтер’єр церкви Різдва Христового в Галичі, проаналізований у контексті проблем сучасного церковного мистецтва з визначенням важливих історичних подій та культурних процесів, які вплинули на нього. Зосереджено увагу на монументальному малярстві храму і проблемах довкола нього.