ГАЛИЧ МАҐДЕБУРЗЬКИЙ: ДО 650-ї РІЧНИЦІ ПЕРШОЇ ЗГАДКИ ПРО МІСЬКЕ ПРАВО - СТАСЮК, Андрій (Галич. Збірник наукових праць, 2017)
У статті аналізується перша письмова згадка про маґдебурзьке право в Галичі разом з фундацією місцевого конвенту Братів Менших. Розпорядження руського старости Отто з Піліци, надіслане 1367 р. до галицького війта, підкреслює, що місто використовувало самоврядування за німецьким зразком. Однак документ королівського намісника Русі потребує детальнішого критичного вивчення та верифікації.