АРХЕОЛОГІЯ ПІЗНЬОСЕРЕДНЬОВІЧНОГО ГАЛИЧА ЯК «ЦЕРКОВНОГО МІСТА» І РЕЛІГІЙНОГО ЦЕНТРУ ГАЛИЧИНИ (СЕРЕДИНА ХІІІ ст. – 1785 р.) - ТОМЕНЧУК, Богдан; МЕЛЬНИЧУК, Олег (Галич. Збірник наукових праць, 2017)
У статті відображено основні підсумки археологічних досліджень давнього Галича пізньосередньовічного періоду його історії як «церковного міста», релігійного й духовного центру Галичини (середина ХІІІ ст. – 1785 р.). Детально характеризується розвиток історичної топографії Галича/Крилоса за трьома етапами: середини ХІІІ ст. – 1596 р.; 1596–1700 рр.; 1700–1785 рр. Комплексний історико/археологічний аналіз кожного з них дозволяє виразно побачити шляхи і перспективи дальших наукових студій.