ІНВЕНТАР ГАЛИЦЬКОГО ЗАМКУ 1582 р. - КАПРАЛЬ, Мирон; СТАСЮК, Андрій (Галич. Збірник наукових праць, 2022)
Автори статті опублікували описову частину інвентаря Галицького староства 1582 р., що стосувалася Старостинського замку Галича. Виявлений документ наразі залишається найдавнішим деталізованим описом Галицької твердині, що ілюструє досі невідомі та маловивчені сторінки найважливішого оборонного форпосту Галицької землі часів пізнього середньовіччя та ранньомодерної доби.