ГАЛИЧАНИН ФЕРДИНАНД БАЛИЦЬКИЙ (1877–1952): ПЕДАГОГ, ВІЙСЬКОВИК ТА ГРОМАДСЬКИЙ ДІЯЧ - ЧЕМЕРИНСЬКИЙ, Андрій (Галич. Збірник наукових праць, 2019)
У статті описано життєвий шлях та суспільно-політичну діяльність педагога, військовика, сотника УГА Фердинанда Балицького (1877–1952). На основі джерельних матеріалів подано його участь в бойових діях у період Першої світової війни та в лавах Української галицької армії; активну діяльність в середовищі українських військовополонених у концентраційних таборах в Тухолі і Йозефові; педагогічну працю в Маріямполі, Ужгороді та Галичі.