АРХЕОЛОГІЯ ДОЛІТОПИСНОГО ГАЛИЧА ЯК КУЛЬТОВОГО І РЕЛІГІЙНОГО ЦЕНТРУ «ВЕЛИКОЇ БІЛОЇ НЕХРЕЩЕНОЇ ХОРВАТІЇ» (ДО ПИТАННЯ ПРО ЗАСНУВАННЯ ГАЛИЧА В ДРУГІЙ ПОЛОВИНІ Х ст.) - ТОМЕНЧУК, Богдан (Галич. Збірник наукових праць, 2018)
У статті розглянуто основні проблеми археології долітописного Галича як політико(релігійного центру Великохорватського князівства. Зокрема на основі нової інтерпретації літописної Галичиної Могили в структурі Крилоського городища(поліса зроблено висновки про язичницький сакральний характер ранньоміського Галича другої половини Х ст.