РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕННЯ ЦЕРКВИ ПАНТЕЛЕЙМОНА БІЛЯ ГАЛИЧА - МОГИТИЧ, Іван (Галич. Збірник наукових праць, 2017)
Стаття присвячена попереднім та новим дослідженням церкви Святого Пантелеймона в околицях стародавнього Галича. Унікальна пам’ятка романської архітектури зазнала неодноразових змін, перебудов і реконструкцій, зберігши попри це чимало автентики. Архітектурна композиція, стиль, деталі оздоби храму радше свідчать про угорське, аніж польське походження майстрів, що його споруджували.