ОБРАЗОК З ЖИТТЯ НА ЗЛАМІ ХІІ–ХІІІ ст. ЗІ СТІН ХРАМУ СВЯТОГО ПАНТЕЛЕЙМОНА ПОБЛИЗУ ГАЛИЧА - СЛОБОДЯН, Василь; ГУСАК, Андрій (Галич. Збірник наукових праць, 2017)
У статті здійснено спробу відчитання, інтерпретації та датування одного з найдавніших кириличних написів, що зберігається на стінах храму Святого Пантелеймона. Дослідник із Москви Олексій Гіппіус пропонує критичне переосмислення версії прочитання епіграфічного джерела. Висвітлено один з епізодів історії храму княжого періоду.