EFFICIENCY OF TECHNOLOGICAL UPGRADING OF PRODUCTION IN AGRICULTURAL ENTERPRISES - Sas , L.S. (The actual problems of regional economy development, 2018)
У статті обґрунтовано необхідність здійснення технологічного оновлення виробництва у сільськогосподарських підприємствах з огляду на його ефективність. З’ясовано сутність поняття ефективності. Розглянуто ефективність технологічного оновлення виробництва сільськогосподарських підприємств як комплексне поняття. Визначено й аргументовано аспекти розгляду ефективності щодо процесу технологічного оновлення виробництва у сільськогосподарських підприємствах, зокрема: з точки зору співвідношення ефекту та витрат; з огляду на досягнення мети; з точки зору зацікавлених сторін; як зовнішнє і внутрішнє поняття; з позиції результативності та мінімізації витрат; як максимально можливий результат при заданому наборі ресурсів; як якісний, кількісний та вартісний показник виробництва; як багаторівневе поняття; як комплексне поняття. ,