FINANCIAL SUPPORT OF SOCIO-ECONOMIC DEVELOPMENT OF THE REGION - Dmytrovska, V.S.; Solodzhuk , T.V.; Maksymiv , M.S. (The actual problems of regional economy development, 2019)
Проведено дослідження фінансування соціально-економічного розвитку регіону за рахунок коштів місцевих бюджетів. Зокрема, набули подальшого розвитку концептуальні засади бюджетного фінансування соціально-економічного розвитку в частині визначення напрямів використання ресурсів, що забезпечують ефективність соціально-економічного розвитку, систематизовано фінансові інструментів соціального розвитку регіону та доповнено у частині виділення грантових програм та програм Державного фонду регіонального розвитку. На основі аналізу бюджетних видатків проведено аналіз фінансового забезпечення соціально-економічного розвитку України та Івано-Франківської області. Не зважаючи на комплекс важливих завдань, що поставлені перед органами місцевого самоврядування при формуванні та використанні бюджетів розвитку, сьогодні їх використовують здебільшого для спрощення окремих бюджетних процедур. Про стан соціально-економічного розвитку України можна зробити висновок на основі статистичних показників, які характеризують тенденції у соціальній та економічній сферах. Це засвідчило про наявність ряду позитивних тенденцій у рамках економічної складової соціально-економічного розвитку та негативну динаміку деяких соціальних показників. Все вище зазначене, дозволило обґрунтувати рекомендації щодо підвищення ефективності фінансування соціально-економічного розвитку регіону.